Chris Fros

4 oktober 2014 | 19:54

Chris Fros is opgegeven door Eline den Boer. Chris zorgt al jaren in zijn eentje voor zijn vader die Parkinson heeft. Niet bijzonder zou je zeggen, maar wel dat Chris ‘pas’ een jaar of twintig is. Hij woont samen met zijn vader en zorgt dat zijn vader op tijd zijn medicijnen neemt en gaat regelmatig samen met hem de deur uit. Chris is jong, gaat dus af en toe met een paar vrienden op stap, maar belt dan toch regelmatig naar huis om te checken of zijn vader inderdaad zijn medicijnen heeft genomen. Hij heeft voor een paar uur per dag een baan, maar gaat daarna weer snel naar huis.

Zijn vader kan af en toe een stukje lopen. Dan zie ik ze samen schuifelen en voor de zekerheid gaat de rolstoel mee. Deze duwt vader zelf, als steun om niet te vallen. Laatst is vader helaas in huis toch gevallen. Zijn vader is met een gebroken rib in het ziekenhuis opgenomen en daarna naar een revalidatiecentrum gegaan en hopelijk mag hij spoedig naar huis.

Een jonge man die zo zijn eigen leven opzij zet om voor zijn vader te zorgen, verdient de titel Mantelzorger, aldus Eline den Boer.