Harry Cladder

6 november 2014 | 16:06

harry kladderVolgens meneer Koster verdient Harry Cladder (56) in Amstelveen zeer zeker de titel ‘Mantelzorger van het Jaar’!

Want meneer Cladder verzorgt reeds bijna 20 jaar lang met alle liefde en toewijding, zijn 93-jarige moeder die volledige verzorging nodig heeft. Zij woont dan ook bij hem in huis. Meneer Cladder heeft ontzettend veel geduld en wil dat zijn oude moeder, die hem heeft grootgebracht, nu het allerbeste terugkrijgt van haar zoon.

Het bijhouden van alle noodzakelijke medicamenten, wassen, aan- en uitkleden, douchen, helpen met eten en drinken, haar geest prikkelen, haar conditie op peil houden door samen met haar te wandelen en nog veel meer. Alle mogelijk denkbare mantelzorgtaken rusten al vele jaren op zijn schouders.

Meneer Cladder heeft er zelf voor gekozen om de zorgtaken op zich te nemen, omdat zijn moeder zich hier heel fijn bij voelt. Overdag gaat zijn moeder naar de dagbesteding zodat hij zich naast de mantelzorgtaken ook op zijn reguliere werkzaamheden kan richten.