Tinus Keizer

5 oktober 2014 | 21:06

Mevrouw Bakker wil graag Tinus Keizer in het zonnetje zetten.

“Tinus heeft zich begin dit jaar bij de thuiszorgorganisatie in Den Helder aangemeld als vrijwilliger. Zij hebben hem gekoppeld aan onze vader, die 91 jaar oud en dementerend is en ook nog eens een kleine 200 kilometer bij ons vandaan woont, zonder directe familie en mantelzorg in de omgeving.

Sinds Tinus bij vader komt, heel trouw iedere week twee keer, is de situatie van vader enorm verbeterd. Van verdrietig en eenzaam is vader opgewekt en blij geworden. Tinus gaat boodschappen met hem doen, gaat mee naar dokter en ziekenhuis, doet klusjes in huis die nodig zijn en heel belangrijk: hij vindt ook nog tijd om iedere week iets leuks met vader te gaan doen. Rondrijden door Den Helder en omgeving vindt vader heerlijk. Hij kan daar nog veel over vertellen. Of hij neemt vader mee als hij een uitstapje met zijn kleinkinderen gaat maken. Vader noemt hem zijn maatje en is heel erg blij met Tinus, zodat hij nog buiten de deur kan komen.

En wij zijn ook enorm blij met Tinus! Door de grote afstand kunnen wij vader alleen in het weekend bezoeken. Tinus heeft ons heel veel zorgen uit handen genomen. Vader staat al geruime ingeschreven voor een verzorgingshuis in onze omgeving, Maar het is nu zelfs zo dat we zeggen: laat vader nog maar even in Den Helder blijven. Zo goed als hij het nu heeft met Tinus, krijgt hij het hier nooit. Want wij zitten met een fulltime baan en een handicap waardoor wij nooit voor vader kunnen doen, wat Tinus nu doet.

Door mailcontact met Tinus (die wij nog niet eens in levende lijve ontmoet hebben) worden we heel goed op de hoogte gehouden.┬áTinus is echt een vrijwilliger uit duizenden die wij heel graag eens in het zonnetje willen zetten!”